Blogolj!

Független elemzés a magyar sajtóból ollózva


Olvastam egy Human Rights Watch nevű szervezet tanulmányát. A tanulmány szerint a kerítés, amit emelni szeretnénk, akarunk - sérti Magyarország történelmét. Miszerint, gondoljunk arra, hogy 1956-ban több mint 200 000 magyar menekült el az országból. Érthetetlen továbbá számukra, hogy az ország, amely 1989-ben segített felszámolni a vasfüggönyt, most miért épít megint kerítést. Kihangsúlyozzák ez a kerítés egy bevándorlás-ellenes kampány betetőzése, természetesen úgy, hogy a magyaroknak szól, mert a bevándorlók nem tudnak magyarul.

Tehát majd ők elmagyarázzák a világnak, milyen gonoszak is vagyunk.

Külön kitérnek arra is, hogy így a bevándorlók csapdába esnek Szerbiában. Szintén készült tanulmány a menekültekkel szembeni ottani rendőrségi visszaélésekről is.

Nekem egyébként csak a kerítésről írtak ragadták meg a figyelmem. De említést tesznek, a nemzeti konzultáció "uszító" kérdéseiről is. Arról, hogy Magyarországon csak a kérelmezők 9 százaléka kapja meg elsőre a menekültstátuszt. Szerintem meg az ilyen tanulmányokat simán össze lehet szedni a külföldi pénzekből finanszírozott liberális sajtó híreiből. Még jó, hogy egyébként a szervezet megemlíti, hogy ők nem fogadnak el kormányzati forrásokat a függetlenségük megtartása érdekében...

 

Végre!2020.03.18. 12:20

Mutti, mi szóltunk előre!2018.10.31. 17:20

Orbán vagy halál2015.11.22. 09:05

Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?