Blogolj!

Ez is egy rezsicsökkentés


Magyarország eljutott abba a helyzetbe − és ezt most pozitív előjellel írom −, hogy megteheti és meg is teszi az óriásira dagadt bürokrácia csökkentését.

Nincs már többé szükség arra, hogy olyan háttérintézmények segítsék a minisztériumok munkáját, amelyek egyrészt nem minden esetben segítenek, illetve csak a részfeladatok felesleges mivoltával dagasztják a bürokratikus folyamatok amúgy is átláthatatlan tömegét.

Másrészt a jelenlegi kormányunk és minisztériumai felnőttek az európai feladatokhoz és eldobhatják a háttérben falnak támasztott mankókat.

Tulajdonképpen ezen háttér – és egyéb intézmények megszűntetése illetve beolvasztása a párhuzamok megszüntetése mellett némely esetben a munkaerő gazdálkodásban is hatékonyabb megoldásokat kínál.

Na, és nem utolsó sorban nem mindegy, hogy mennyibe kerültek ezek az intézmények. Mert a fenntartásukra fordított összegek megmaradnak a költségvetésben.

Aztán tegyük hozzá a bürokrácia csökkentését, mint európai uniós feladatot, már 2007–ben megfogalmazta az Európai bizottság.

(Akit érdekel a téma bővebben: http://europa.eu/rapid/press-release_IP-09-1562_hu.htm)

Magyarország kormánya az eddigi gazdaságélénkítési feladatok – úgymint versenyképesség, a növekedés és munkahelyteremtés – mellett a következő időszakban a bürokrácia csökkentésének feladatában látja az ország folyamatos fejlődést.

És hogy a kedvenc témám se maradjon ki: a bürokrácia csökkentése a saját érdekünk, a merkeli willkommenskultur meg nem!

1
https://kisember.blogstar.hu/./pages/kisember/contents/blog/24897/pics/lead_800x600.jpg
bürokrácia,csökkentése,intézmények,Magyarország
 

Végre!2020.03.18. 12:20

Mutti, mi szóltunk előre!2018.10.31. 17:20

Orbán vagy halál2015.11.22. 09:05

Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
CsipkeRózsa
CsipkeRózsa 2016-02-10 13:12:17
Nem nevezném rezsicsökkentésnek, hiszen a saját hibájukat próbálják egy kicsit helyesbíteni. Miért kellett felduzzasztani a kormányzati szervezeteket? Államtitkárok, kormánymegbízottak, főosztályvezetők, háttérintézmények, propagandát szolgáló intézmények, stb. Most, megszüntetnék azokat, ahol még nem teljesen a saját embereik vannak. A sok pluszkiadásnak (amit ők idéztek elő) hány ezrelékét veszik vissza?
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?