Blogolj!
2016.02.12.

Gondolom mindenki emlékszik Orbán Viktor azon nyilatkozatára, amikor jó ötletnek tartotta, hogy az EU tárgyalásokba kezd Törökországgal.

De egyúttal figyelmeztetett is, hogy nem jó, ha csak az az egy alternatívánk van, amiben Törökországra bízzuk a menekültek visszatartását. És nem gondolja azt sem, hogy euró milliárdokat kellene adni nekik, még mielőtt bármiben megállapodtak volna.

Szerinte ezzel Európa zsarolhatóvá válik és még sebezhetőbb lesz.

De Orbán Viktor csak egy kis ország miniszterelnöke és nem Merkel vagy Soros, akik már elhatározták, hogy akkor sem fognak rá hallgatni ha minden, amit mond, azonnal valósággá válik.

Hát, tessék, itt a valóság.

Erdogan nyíltan megfenyegeti Európát, hogy megnyitja a nyugati határait az Európába tartó menekültek előtt.

Az a hír járja: valamit félreértettek az európai vezetők ő a 3 milliárd eurót gyorssegélynek kérte és további 3 milliárdot kér még ebben az évben.

Az elkövetkező években pedig évi 6 milliárdot.

Ezt addig engedik neki, amíg fel nem lázad Európa, mert bár adni fogják neki a milliárdokat, a menekültek nem lesznek kevesebben.

Ezután – de talán a pénzcsap elzárása előtt – jön majd az új javaslata (ami nem javaslat, hanem követelés), hogy ne csak gyorsítsanak az uniós csatlakozás tárgyalási folyamatán, hanem Törökországot azonnal vegyék be az Európai Unióba.

Ha még akkor is Merkel lesz Németország kancellárja, akkor azt borítékolhatjuk is − mert ez, ugye, ellentmond a józan észnek, amiből arrafelé most nem nagyon van −, hogy azonnal beveszik az EU-ba.

Ekkor nyugodt lesz és megígéri, hogy megoldja a menekültproblémát.

És mi is megnyugodhatunk, hogy kapunk cserébe nyolcvanöt millió muzulmánt.

Ja, meg húszmillió menekültet.

Ezeket a cikkeket olvastad már?