Blogolj!
2015.12.03.

Az Európai Bizottság szerint, ha nem is leselkedik veszély Magyarországon a demokráciára magára, azért vannak aggasztó jelek

Az Európai Bizottság továbbra is szoros figyelemmel követi a magyarországi fejleményeket, mondta Vera Jourová, az EB igazságügyi biztosa az Európai Parlamentben, ahol ma este a magyar jogállamiság helyzetéről is vitatkoztak. A biztos szerint Magyarországon nem fenyegeti veszély a demokrácia létét vagy a jogállamot,de vannak bajok.

Azért felsorolt néhány ügyet:

A menedékkérők kezelése a magyar hatóságok által.

Szegregált oktatás és a romák diszkriminációja.

A norvég-pénzeket kezelő civil szervezetek elleni fellépés.

Kérdéses fejlemények az igazságszolgáltatásban.

Állami beavatkozás a média viszonyaiba.

Atomerőmű építése, továbbá.

Korrupció a közbeszerzések területén.

Ezekkel külön-külön több kötelezettségszegési eljárásban foglalkozik a brüsszeli testület. De azt nem látják szükségesnek, hogy a jogállami kérdésben új eljárást indítsanak.(444.hu)

Piros kiemelés tőlem.

Akkor, ha ez megállapításra került kedves demokráciát féltő, liberális, tökkel ütöttek - tovább léphetünk ugye?

2015.12.03.

Európa bizonyos vezetői, Soros alapítványainak tanácsára – akiket egyébként most tiltottak ki az oroszok – megtámadták Magyarországot.

Gyorsan le kell törni a magyarok nemzetállami gondolkodását mielőtt esetleg még tovább gondolják?

A kvótarendszer kategorikus elutasítását, tudatosan képviselő magyar miniszterelnök félelmet kelt, mert – szerintük –, ha ez a gondolkodás elterjed, az Európai Unió felbomlásához vezethet.

Szerintem meg a hiba nem bennünk van.

Kérdem én, ha a kvótarendszer megszavazásra kerül, Németország fegyveresekkel fogja Magyarországra telepíteni a migránsokat? Vagy ezt hogyan gondolták mégis?

Vagy a migráció erőszakos terjeszkedésével egyetértő országok nekünk támadnak?

Ez az ország nem kér ebből és nem alkuszik meg ebben a kérdésben. A magyar határon csak az jön át, akit mi beengedünk. És ehhez minden jogunk megvan.

Az állítólagos háborús menekültekből nem kérünk. Még akkor sem ha Angela Merkel vagy az egész unió – amit különben ő irányít – ránk szabadítja az összes törvényes és törvénytelen, ilyenkor alkalmazott eszközét.

Magyarország független állam, és még akkor is az, ha ezt sokan nem szeretnék tudomásul venni.

Ezeket a cikkeket olvastad már?