Blogolj!
2016.02.14.

Hát, kérem, most vesztettem el a fonalat.

Évek óta mást sem lehet hallani a balliberális oldal szócsöveitől, hogy a Fidesz-kormány szétveri az oktatást, mert nem akar igazán tudás- és gondolkodás alapú oktatási rendszert.

Mert kis tudású és gondolkodásra képtelen szavazógépeket akar létre hozni.

Erre kiderül, hogy amit csináltak az pont ennek az ellenkezője.

A tanárok követelik, hogy csökkentsék a diákok kötelező óraszámát. Mert – mint mondják – elég lenne 3-4 óra a gyerekeknek.

Nem kell több, tényleg, így csak lesz majd olyan, aki a gimnázium végére talán megtanul helyesen írni.

Ekkor majd nem kell ponthatár, mert annyi írástudatlan gimnazista végez – ha egyáltalán –, hogy aki le tudja írni a nevét, az máris egyetemista-főiskolás lehet.

Természetesen ezzel egyenesen arányos a tanárok óráinak csökkenése, most 22 óráról beszélnek, de lesz ez még kevesebb is.

De, gondolom, ahogy csökken az óraszámuk, úgy csökken a fizetésük is.

Különben ne is 18 év legyen a tankötelezettség, hanem 22 és egyből mehet a sok nagy tudású a szalag mellé.

Követelik továbbá a kötelező tankönyvek eltörlését is. Meg azt, hogy radikálisan csökkenteni kell a tananyagot.

Tehát akkor, amikor a Fidesz-kormány meg szeretné erősíteni az oktatási rendszert, akkor a ballib okos tojások feltüzelik a tanárokat és kiderül, hogy nem az a baj, hogy szar az oktatás, hanem, hogy a tanárok nem akarnak tanítani, mert ezzel munka van és felelősség.

Nem kell kötelező tanterv meg tankönyv, mindenki taníthassa azt, amit akar – persze csak szigorúan 3-4 órában –, na, ekkor lesz a sok különböző igazság meg tudás, ami aztán arra vezet, hogy csupa olyannal leszünk körülvéve, akiknek a való világ számozva van.

Most komolyan: itt mindenki helikopter?

Ezeket a cikkeket olvastad már?